Поради батькам як провести весело та корисно час зі своїми дітками під час карантину?

Оскільки небезпечний вірус Covid -19 продовжує поширюватися по всьому світу і в країні оголошено карантин, у батьків з’являється більше часу проводити разом зі своїми дітьми.

10 видів занять «Як провести весело час зі своїми дітьми?»:

1.«Настільні ігри». Це не лише весело але і дуже цікаво. Вони містять у собі розвиваючу функцію. Такі ігри підходять як для маленьких гравців так і для дорослих.З допомогою настільних ігор ваша дитина:– потренує реакцію, увагу та пам’ять;– вивчатиме букви і цифри;– попрактикується в усному рахунку;– познайомиться з геометричними фігурами;– пізнаватиме нове.А для батьків настільні ігри стануть корисними тим, що вони будуть проводити час зі своєю дитиною, відволічуться від життєвої рутини і зможуть незабутньо провести вільний час.

2.«Кіно-день». Влаштуйте собі вдома кінотеатр. Що може бути краще, ніж обійматися зі своїми дітьми під ковдрою, із смачним поп-корном чи іншими смаколиками за цікавим пізнавальним фільмом для всієї сім’ї.

3.«Чиста фортеця». У кімнаті вашої дитини облаштуйте затишок, разом з нею поприбирайте, поскладайте книжки та іграшки, але так як цього хотіла б сама дитина. Головне – щоб дитина зрозуміла що її думка є важливою в сім’ї .

4.«Гра тіней». Вимкніть світло, включіть веселу музику і за допомогою ліхтарика робіть по черзі руками тіні тварин на стіні. Можете усією сім’єю розіграти цілу казку.

5.«Пальчикові малюнки». Підготуйте аркуші паперу, фарби, воду та вологі серветки. І малюйте з дитиною різні малюнки з допомогою ваших пальчиків і фарб. Це дуже веселе і розвивальне заняття, яке допоможе вашій дитині розвинути творчість.

6.«Паперові літачки». Все що вам необхідно зробити, це створити паперові літачки і дати дитині їх розфарбувати, а потім влаштувати веселу гонку літачків.

7. «Готуємо разом». Перетворіть приготування страв з нудної рутини на швидке і цікаве заняття з помічником. Дайте дитині свої обов’язки і завдання. Цим ви привчатимете дитину до самостійності та відповідальності і, одночасно, разом весело проведете час.

8.«Своїми руками». В кожному домі знайдеться щось для креативу. Банки із сипучими продуктами (крупи, макаронні вироби, квасоля, папір, газети, тощо). Зробіть з дитиною іграшку або композицію «своїми руками».

9.«Розвиваємо вдома дрібну моторику». Звичайне тісто, пластилін, кінетичний пісок – це чудовий матеріал для розвитку дитини. Дітям подобається відчувати свої рухи, працювати з дрібними деталями, створювати щось нове.

10.«Домашній квест». Сьогодні набувають популярності квест-кімнати, де потрібно побувати в незвичайних умовах, розгадати загадки, пройти випробування, розкрити таємниці і виграти приз. Зіграйте в полювання за скарбами вдома. Сховайте певні предмети, розмістіть підказки, нескладні ребуси – домашнє дозвілля перетвориться у відмінну пригоду, справжнє задоволення для всієї сім’ї . Частиною завдання можуть бути пазли, нескладна головоломка чи міні-кросворд.

Отже, найціннішим що можуть зробити батьки для своїх дітей під час карантину це проводити з ними час та наділити їх своєю любов’ю та увагою!Бережіть себе і своїх рідних!

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.